Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

A-Ordningen - AltInn og EHF faktura

A-Ordningen:

All kommunikasjon i forbindelse med lønnsinnberetning skal være elektronisk til Skatteetaten, NAV og Statistisk Sentralbyrå

Viktige endringer ved elektronisk komunikasjon med offentlig myndighet:

"ALLE" leveringer av informasjon fra næringslivet til myndighetene går via www.altinn.no

Elektronisk Dialog -

For mer direkte komunikasjon har myndighetene lagt opp til at to-veis rapportering skal få egen portal. Dette ble i starten kaldt for EDAG-portalen: Elektronisk Dialog med ArbeidsGiver. - Nå brukes "A-Ordningen" som betegnelse

Oppdatert informasjon - Digitale tjenester

Vi har vært på oppdateringskurs hos Skatt Øst og har med oss nyttig kunnskap om de nye elektroniske tjenestene.  Interessert i mer info?

Ny ordning for rapportering av lønns- og arbeidsforhold fra 2015.

Fra 2015 skal en mengde skjemaer erstattes av én felles melding: A-ordningen er et samarbeid for innsendelse av arbeidsgivers lønnsopplysninger samlet til Skatteetaten, NAV og SSB. I dag sendes rapportert på spesielle skjemaer (helst elektronisk) til Skatteetaten gjennom terminoppgaver 6 ganger pr år.
Fra 2015 skal samlede opplysninger om ansettelsestid, lønn, skatt, jobbtype, og andel av fullstilling, leveres innen 5 dager etter utgangen av hver mnd - 12 ganger i året.  Selv om dette innleveres elektronisk, ligger det fremdeles manuelle handling bak.
Lønnsoppgaver og årsoppgaver for avgift og lønnsstatistikk skal i tillegg leveres innen utgangen av januar 2015 for hele 2014 - for siste gang.


EHF - Elektronisk faktura til all offentlig sektor?

Fra 1. juli 2012 krevde statlige innkjøpere at faktura fra alle leverandører leveres elektronisk. Bruken øker stadig.
Dette betyr at en "regning" ikke lenger kan sendes uten at det er en fullstendig spesifisert datafil som leveres gjennom nettkanaler. Sjekk våre løsninger

--- og ikke nok med det:

DIFI har i tillegg innført at alle landets kommuner i2014 også bare kan akseptere fakturaer som kommer gjennom elektronisk handelsformat (EHF)

Utviklingen -- går videre.....
ADM-Senteret har programvare for elektronisk fakturering

Gjennom vår programleverandør, UNI-Micro har vi alle moduler for utsendelse av elektroniske fakturaer til både stat, kommune og næringslivet - også pr post!

Altinn utvikles videre

Ny Strategi for Altinn er lagt frem av en arbeidsgruppe i Næringsdepartementet. De neste to årene skal Altinn satse på å få en robust leveringsløsning med tilstrekkelig kapasitet til å være et sentralt element i regjeringens digitaliseringsprogram
Kommunene skal også være med i samarbeidet om levering av offentlige oppgaver.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn